podręcznik:
Technologie produkcji cukierniczej. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik cz. 2
autor:
Magdalena Kaźmierczak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788302147197 |
ISBN: | 978-83-0214-719-7 |
Data: | 2014-08-20 |
64.33
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 24 h
×
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
Podręcznik „Technologie produkcji cukierniczej. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 64.33 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.