pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologie produkcji cukierniczej. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik cz. 2

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2021
Oprawa: miękka
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788302147197
ISBN: 978-83-0214-719-7
Data: 2014-08-20
64.33 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis podręcznika:

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.

Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.

Podręcznik „Technologie produkcji cukierniczej. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik cz. 2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 64.33 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.