pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia żywności. Klasa 4. Technikum. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 352 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 978830207978804
ISBN: 978-83-0207-978-8
Data: 2012-10-01
Cena wydawcy: 45.68 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny- podstawy przetwórstwa żywności.

Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu produkcji piekarsko-ciastkarskiej, przetwórstwa mięsnego, przetwórstwa surowców pochodzenia morskiego, przetwórstwa jajczarsko-drobiarskiego, przetwórstwa mleczarskiego oraz produkcji koncentratów spożywczych. Ponadto podano w nim informacje na temat organizacji i kontroli procesu technologicznego, omówiono także kalkulację kosztów produkcji i obliczanie cen zbytu w zakładach przetwórstwa spożywczego.

Podręcznik „Technologia żywności. Klasa 4. Technikum. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.