Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 420 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 978830207976405 |
ISBN: | 978-83-0207-976-4 |
Data: | 2010-04-29 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II szerokoprofilowego technikum technolgii żywności oraz szkoły policealnej; zawód - technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.
W części 2 omówiono operacje i procesy jednostkowe wykonywane w technologii żywności oraz problemy związane z utrwalaniem żywności metodami termicznymi, przez odwadnianie, metodami chemicznymi i biologicznymi.
Podręcznik „Technologia żywności. Klasa 2. Technikum. Podręcznik” - oprawa twarda - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.