Tytuł książki:
Technologia wędzenia żywności
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 427 s. |
Wymiar: | 150x235 mm |
EAN: | 9788309010906 |
ISBN: | 978-83-0901-090-6 |
Data: | 2013-01-28 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.Książka "Technologia wędzenia żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 427 stron i została wydana w 2012 r.