pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Autor książki:

Adam Olszewski

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 364 s.
Wymiar: 165x238 mm
EAN: 9788320433661
ISBN: 978-83-2043-366-1
Data: 2008-11-13
Cena wydawcy: 69.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.
Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: "Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.
Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

Książka "Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach" - Adam Olszewski - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 364 stron i została wydana w 2009 r.