pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Technologia przetwórstwa mięsa

Autor książki:

Adam Olszewski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 346 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301194123
ISBN: 978-83-0119-412-3
Data: 2018-07-02
81.02 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Książka "Technologia przetwórstwa mięsa" - Adam Olszewski - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 346 stron i została wydana w 2017 r. Cena 81.02 zł. Zapraszamy na zakupy!