Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 244 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788309011583 |
ISBN: | 978-83-0901-158-3 |
Data: | 2014-12-08 |
Opis książki:
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. ?Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries? opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. ?Concepts in Wine Chemistry?, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.
Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
Książka "Technologia produkcji wina" - Yair Margalit - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 244 stron i została wydana w 2014 r.