Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego. Materiały pomocnicze i ćwiczenia laboratoryjne
Józef Synowiecki
(red.)Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 98 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788373482081 |
ISBN: | 978-83-7348-208-1 |
Data: | 2016-01-13 |
Opis książki:
Skrypt przygotowano dla studentów kierunku Biotechnologia realizowanego w różnych szkołach wyższych. Absolwent takich studiów powinien zdobyć przydatną w przyszłej pracy zawodowej wiedzę w zakresie możliwości praktycznego stosowania rozpowszechnionych obecnie technologii enzymatycznych. Warunkiem ich racjonalnego wykorzystania jest dobra znajomość rodzajów, charakterystyki, sposobów wytwarzania oraz możliwych zastosowań dostępnych w handlu preparatów enzymatycznych. Poszerzenie wiedzy w tym zakresie umożliwia lektura pierwszej części skryptu, użytecznej również dla pracowników firm wykorzystujących procesy enzymatyczne. Druga część zawiera natomiast przykłady ćwiczeń laboratoryjnych, niezbędnych dla zdobycia przez studentów praktycznych umiejętności w zakresie posługiwania się enzymami.
Książka "Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego. Materiały pomocnicze i ćwiczenia laboratoryjne" - Józef Synowiecki (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej. Książka posiada 98 stron i została wydana w 2007 r.