pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego. Materiały pomocnicze i ćwiczenia laboratoryjne

Autor książki:

Józef Synowiecki

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 98 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788373482081
ISBN: 978-83-7348-208-1
Data: 2016-01-13
Cena wydawcy: 13.70 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Skrypt przygotowano dla studentów kierunku Biotechnologia realizowanego w różnych szkołach wyższych. Absolwent takich studiów powinien zdobyć przydatną w przyszłej pracy zawodowej wiedzę w zakresie możliwości praktycznego stosowania rozpowszechnionych obecnie technologii enzymatycznych. Warunkiem ich racjonalnego wykorzystania jest dobra znajomość rodzajów, charakterystyki, sposobów wytwarzania oraz możliwych zastosowań dostępnych w handlu preparatów enzymatycznych. Poszerzenie wiedzy w tym zakresie umożliwia lektura pierwszej części skryptu, użytecznej również dla pracowników firm wykorzystujących procesy enzymatyczne. Druga część zawiera natomiast przykłady ćwiczeń laboratoryjnych, niezbędnych dla zdobycia przez studentów praktycznych umiejętności w zakresie posługiwania się enzymami.

Książka "Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego. Materiały pomocnicze i ćwiczenia laboratoryjne" - Józef Synowiecki (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej. Książka posiada 98 stron i została wydana w 2007 r.