podręcznik:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Klasa 3. Zasadnicza szkoła zawodowa
autor:
Krystyna Flis, Aleksandra Procner
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 978830204165500 |
ISBN: | 83-0204-165-3 |
Data: | 2010-07-05 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas III i IV technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: technologia i organizacja żywienia. w niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz sporządzania potraw kuchni polskiej, regionalnej i kuchni innych narodów, a także potraw dietetycznych.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Klasa 3. Zasadnicza szkoła zawodowa” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.