podręcznik:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3. Podręcznik
autor:
Krystyna Flis, Aleksandra Procner
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 978830204165565 |
ISBN: | 978-83-0204-165-5 |
Data: | 2011-03-09 |
Cena wydawcy: 35.80 złpozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
W książce omówiono potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serowania potraw oraz charakterystykę kuchni polskiej, kuchni regionalnych i innych narodów, a także potraw dietetycznych.
Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.