Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2. Podręcznik dla zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
Małgorzata Konarzewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788371419805 |
ISBN: | 978-83-7141-980-5 |
Data: | 2008-11-13 |
Opis podręcznika:
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2. Podręcznik dla zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej” - oprawa miękka - Wydawca: REA.