pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2. Podręcznik dla zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 280 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788371419805
ISBN: 978-83-7141-980-5
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2. Podręcznik dla zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej” - oprawa miękka - Wydawca: REA.