Tytuł książki:
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3
Autor książki:
Flis Krystyna, Procner Aleksandra
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788302041655 |
ISBN: | 83-0204-165-3 |
Data: | 2009-10-08 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas III i IV technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: technologia i organizacja żywienia. w niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz sporządzania potraw kuchni polskiej, regionalnej i kuchni innych narodów, a także potraw dietetycznych.
Książka "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3" - Flis Krystyna, Procner Aleksandra - oprawa miękka - Wydawnictwo Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2007 r.