podręcznik:
Technologia gastronomiczna cz. 3. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik
autor:
Anna Kmiołek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 184 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 978830211911851 |
ISBN: | 978-83-0211-911-8 |
Data: | 2011-11-08 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik zawiera materiał nauczania przedmiotu technologia gastronomiczna w zakresie produkcji zup i sosów gorących, deserów oraz napojów zimnych i gorących, a także napojów alkoholowych. Omawia znaczenie i wykorzystanie żywności wygodnej, funkcjonalnej i dietetycznej. Przedstawia potrawy regionalne Polski i charakterystyczne potrawy kuchni innych narodów, a także znaczenie i składniki posiłków codziennych oraz potrawy i organizację przyjęć okolicznościowych.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna cz. 3. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.