pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna cz. 3. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 184 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 978830211911851
ISBN: 978-83-0211-911-8
Data: 2011-11-08
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik zawiera materiał nauczania przedmiotu technologia gastronomiczna w zakresie produkcji zup i sosów gorących, deserów oraz napojów zimnych i gorących, a także napojów alkoholowych. Omawia znaczenie i wykorzystanie żywności wygodnej, funkcjonalnej i dietetycznej. Przedstawia potrawy regionalne Polski i charakterystyczne potrawy kuchni innych narodów, a także znaczenie i składniki posiłków codziennych oraz potrawy i organizację przyjęć okolicznościowych.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna cz. 3. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.