podręcznik:
Technologia gastronomiczna cz. 2. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik
autor:
Anna Kmiołek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 260 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830211256001 |
ISBN: | 978-83-0211-256-0 |
Data: | 2011-07-15 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.
Podręcznik „Technologia gastronomiczna cz. 2. Technikum, szkoła policealna. Podręcznik” - oprawa twarda - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.