pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tanie danie. Regionalne potrawy Wielkopolski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Media Rodzina
Rok wyd.: 2006
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 190x200 mm
EAN: 9788372782090
ISBN: 83-7278-209-1
Data: 2006-01-02
Cena wydawcy: 25.30 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia wielkopolska pozbawiona jest skomplikowanych przepisów, egzotycznych przypraw czy wymyślnych zestawów. Pochodzi bowiem z pierwszej linii od ubogiej kuchni wiejskiej, opartej na miejscowych produktach uzyskiwanych z wlasnych gospodarstw czy ogrodków. Jest to kuchnia ludzi umiejących optymalnie wykorzystać to, co ma się pod ręką. W pośpiesznych czasach wysoko przetworzonej żywności i wymyślnych potraw powrót do ugruntowanych przez stulecia bezpretensjonalnych recept kuchni wielkopolskiej będzie zaskakującym odkryciem kulinarnym. Zamieszczone tutaj przepisy - aczkolwiek bardzo łatwe - kierujemy do osób mających pewne doświadczenie, które wiedzą, co to jest wywar, jak zrobić zasmażkę czy nastawić zakwas.

Książka "Tanie danie. Regionalne potrawy Wielkopolski" - oprawa twarda - Wydawnictwo Media Rodzina. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2006 r.