Tanie danie. Regionalne potrawy Wielkopolski
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Media Rodzina |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 190x200 mm |
EAN: | 9788372782090 |
ISBN: | 83-7278-209-1 |
Data: | 2006-01-02 |
Opis książki:
Kuchnia wielkopolska pozbawiona jest skomplikowanych przepisów, egzotycznych przypraw czy wymyślnych zestawów. Pochodzi bowiem z pierwszej linii od ubogiej kuchni wiejskiej, opartej na miejscowych produktach uzyskiwanych z wlasnych gospodarstw czy ogrodków. Jest to kuchnia ludzi umiejących optymalnie wykorzystać to, co ma się pod ręką. W pośpiesznych czasach wysoko przetworzonej żywności i wymyślnych potraw powrót do ugruntowanych przez stulecia bezpretensjonalnych recept kuchni wielkopolskiej będzie zaskakującym odkryciem kulinarnym. Zamieszczone tutaj przepisy - aczkolwiek bardzo łatwe - kierujemy do osób mających pewne doświadczenie, które wiedzą, co to jest wywar, jak zrobić zasmażkę czy nastawić zakwas.
Książka "Tanie danie. Regionalne potrawy Wielkopolski" - oprawa twarda - Wydawnictwo Media Rodzina. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2006 r.