Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Galaktyka |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 218x200 mm |
EAN: | 9788375797985 |
ISBN: | 978-83-7579-798-5 |
Data: | 2020-09-08 |
Opis książki:
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.
W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
zalet domowego suszenia żywności;
mechanizmu działania dehydratora;
wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
produktów najlepiej nadających się do suszenia;
czynników wpływających na czas suszenia żywności;
sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
przechowywania wysuszonych produktów.
Książka "Tajniki suszenia żywności" - Michelle Keogh - oprawa miękka - Wydawnictwo Galaktyka. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2020 r. Cena 29.48 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.