Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora
Michelle Keogh
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Galaktyka |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 217x196 mm |
EAN: | 9788375795202 |
ISBN: | 978-83-7579-520-2 |
Data: | 2016-09-26 |
Opis książki:
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
- zalet domowego suszenia żywności
- mechanizmu działania dehydratora
- wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych
- zasad bezpieczeństwa żywnościowego
- metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów
- produktów najlepiej nadających się do suszenia
- czynników wpływających na czas suszenia żywności
- sposobów przygotowywania żywności do suszenia
- przechowywania wysuszonych produktów
Książka "Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora" - Michelle Keogh - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Galaktyka. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2016 r.