pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora

Autor książki:

Michelle Keogh

Dane szczegółowe:
Wydawca: Galaktyka
Rok wyd.: 2016
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 217x196 mm
EAN: 9788375795202
ISBN: 978-83-7579-520-2
Data: 2016-09-26
Cena wydawcy: 44.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
- zalet domowego suszenia żywności
- mechanizmu działania dehydratora
- wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych
- zasad bezpieczeństwa żywnościowego
- metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów
- produktów najlepiej nadających się do suszenia
- czynników wpływających na czas suszenia żywności
- sposobów przygotowywania żywności do suszenia
- przechowywania wysuszonych produktów

Książka "Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora" - Michelle Keogh - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Galaktyka. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2016 r.