Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
Mark Tilling
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | APN PROMISE |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 213x270 mm |
EAN: | 9788375413328 |
ISBN: | 978-83-7541-332-8 |
Data: | 2017-10-06 |
Opis książki:
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje - od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.
"Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady"
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego
Książka "Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa" - Mark Tilling - oprawa twarda - Wydawnictwo APN PROMISE. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2017 r. Cena 44.12 zł. Zapraszamy na zakupy!