Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pax |
Rok wyd.: | 2003 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 232 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788321116785 |
ISBN: | 83-211-1678-7 |
Data: | 2005-12-22 |
Cena wydawcy: 40.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Szwajcarski teolog, a prywatnie ironiczny hobbysta kulinarny, znany już Czytelnikowi polskiemu z publikacji wydanych w IW Pax: Kuchnia, Kościół i rozkosze gotowania oraz Przysmaki papieży i prałatów wertuje archiwa klasztorne (głównie niemieckie, szwajcarskie i włoskie), odkrywając smakowite przepisy, ale także wyśmienite anegdoty. Z własciwą sobie swadą opowiada, co mówił Luter o warzeniu piwa, jak poszczono w klasztorach, czym zajmowali się tajni papiescy kucharze... Od lektury trudno się oderwać - jak od pysznej potrawy.
Książka "Tajemnice kościelnych kuchni" - Josef Imbach - oprawa twarda - Wydawnictwo Pax. Książka posiada 232 stron i została wydana w 2003 r.