Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Hanna Kunachowicz, Beata Przygoda, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 1182 s. |
Wymiar: | 205x245 mm |
EAN: | 9788320062588 |
ISBN: | 978-83-2006-258-8 |
Data: | 2020-12-22 |
Opis książki:
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.
Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Niniejsze tabele zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach.
Książka "Tabele składu i wartości odżywczej żywności" - Hanna Kunachowicz, Beata Przygoda, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 1182 stron i została wydana w 2020 r. Cena 283.92 zł. Zapraszamy na zakupy!