pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Szynka, salami, kiełbasa. Leksykon

Autor książki:

Tatjana Wehmeyer, Tobias Pehle

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 296 s.
Wymiar: 150x175 mm
EAN: 9788376260648
ISBN: 978-83-7626-064-8
Data: 2009-04-16
Cena wydawcy: 22.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Nie tylko dla wielbicieli tradycyjnej kuchni! Liczne informacje o wędlinach: ich długiej historii, metodach produkcji, sposobie przechowywania i podawania. Proste i jasne wyjaśnienie niezbędnego słownictwa z dziedziny wędliniarstwa. Opisu najbardziej znanych gatunków szynki, bekonu, salami, mortadeli, pasztetu, wątrobianki itp. Ciekawostki dotyczące regionalnych specjałów. Interesujące przepisy, warte jak najszybszego wypróbowania.

Książka "Szynka, salami, kiełbasa. Leksykon" - Tatjana Wehmeyer, Tobias Pehle - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2009 r.