Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 296 s. |
Wymiar: | 150x175 mm |
EAN: | 9788376260648 |
ISBN: | 978-83-7626-064-8 |
Data: | 2009-04-16 |
Cena wydawcy: 22.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Nie tylko dla wielbicieli tradycyjnej kuchni! Liczne informacje o wędlinach: ich długiej historii, metodach produkcji, sposobie przechowywania i podawania. Proste i jasne wyjaśnienie niezbędnego słownictwa z dziedziny wędliniarstwa. Opisu najbardziej znanych gatunków szynki, bekonu, salami, mortadeli, pasztetu, wątrobianki itp. Ciekawostki dotyczące regionalnych specjałów. Interesujące przepisy, warte jak najszybszego wypróbowania.
Książka "Szynka, salami, kiełbasa. Leksykon" - Tatjana Wehmeyer, Tobias Pehle - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 296 stron i została wydana w 2009 r.