pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Szybko, świeżo, prosto

Autor książki:

Donna Hay

Dane szczegółowe:
Wydawca: Albatros
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 208 s.
Wymiar: 245x295 mm
EAN: 9788378855644
ISBN: 978-83-7885-564-4
Data: 2015-03-20
Cena wydawcy: 64.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Fast, fresh, simple Donny Hay - australijskiej ikony świata kulinariów - to ponad 160 przepisów na szybkie, łatwe do wykonania, świeże dania na każdą okazję! SZYBKO, ŚWIEŻO, PROSTO - to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay. Jak napisała Marta Gessler w "Wysokich Obcasach" - "bez stylizacji, przepisów i interpretacji kulinarnych Hay światowa gastronomia byłaby uboga i nudna". I rzeczywiście, Donna Hay jest powszechnie uważana za mistrzynię sztuki kulinarnej, boginię domowego ogniska - czczoną i uwielbianą zarówno przez profesjonalnych szefów kuchni, jak i gospodynie domowe. Jest uroczą i bezpretensjonalną perfekcjonistką, ale też zmyślną kulinarną oszustką, która zawsze wie jak i kiedy ułatwić sobie pracę.

Dzięki Szybko, świeżo, prosto miłośnicy gotowania i dobrego jedzenia dowiedzą się, jak szybko i bez spędzania długich godzin w kuchni przygotować przepyszne i zdrowe dania. Autorka nie szczędzi adeptom sztuki kulinarnej bezcennych rad i wskazówek, które sprawią, że smak i wygląd dań będą spektakularne. Donna proponuje nowoczesne zastosowanie tradycyjnych receptur, własną estetykę serwowania potraw, ale też zdradza fundamentalne podstawy organizacji pracy w kuchni, jak choćby to, jak przechowywać i wykorzystywać kupione wcześniej składniki. W Szybko, świeżo, prosto Donna Hay dowodzi, że przygotowywanie posiłków może być przyjemne, a nawet relaksujące. Łatwo i szybko przekonamy się, że jej potrawy smakują równie dobrze, jak wyglądają!
DONNA HAY - dziennikarka kulinarna i autorka książek kucharskich jest IKONĄ DOMOWEGO GOTOWANIA. To australijska damska wersja Jamiego Olivera. Praktyczna i dokładna jak Martha Stewart i pełna fantazji jak Nigella Lawson. Kiedy miała zaledwie 25 lat, została redaktorką działu kulinarnego w Marie Claire, dzisiaj jest kulinarnym guru, gwiazdą telewizji i wydaje własne czasopismo Donna Hay Magazine. Jej programy kulinarne zbierają ogromną widownię przed telewizorami na całym świecie, także w Polsce.

KSIĄŻKI KUCHARSKIE DONNY HAY WYZNACZAJĄ WZORCE
I INSPIRUJĄ NOWE POKOLENIA KUCHARZY.

BYŁY WIELOKROTNIE NAGRADZANE,
NA CAŁYM ŚWIECIE SPRZEDAŁY SIĘ W PONAD CZTERECH MILIONACH EGZEMPLARZY.

Książka "Szybko, świeżo, prosto" - Donna Hay - oprawa miękka - Wydawnictwo Albatros. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2015 r.