pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Dane szczegółowe:
Wydawca: Czarne
Rok wyd.: 2021
Oprawa: twarda
Ilość stron: 328 s.
Wymiar: 133x215 mm
EAN: 9788381912709
ISBN: 978-83-8191-270-9
Data: 2021-07-20
32.70 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę? Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako "obywatele świata" powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta. Autorka

Książka "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa" - Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - oprawa twarda - Wydawnictwo Czarne. Książka posiada 328 stron i została wydana w 2021 r. Cena 32.70 zł. Zapraszamy na zakupy!