pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym?

Autor książki:

Jan Dries, Inge Dries

Dane szczegółowe:
Wydawca: ABA
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 204 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788361012610
ISBN: 978-83-6101-261-0
Data: 2014-03-27
20.91 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

?Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym? Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.

Książka "Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym?" - Jan Dries, Inge Dries - oprawa miękka - Wydawnictwo ABA. Książka posiada 204 stron i została wydana w 2011 r. Cena 20.91 zł. Zapraszamy na zakupy!