Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 238 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788363758431 |
ISBN: | 978-83-6375-843-1 |
Data: | 2013-11-21 |
Opis książki:
Autorką ?Sztuki kulinarnej państw Unii Europejskiej? jest dietetyk, technolog żywienia zbiorowego i mikrobiolog żywności - Maria Szustakowska-Chojnacka, której pasją jest hotelarstwo i turystyka.?To właśnie podróże do różnych krajów świata stały się inspiracją do napisania tej książki. Bo przecież nie można poznać kultury danego narodu, nie znajac jego sztuki kulinarnej kształtowanej na przestrzeni stuleci. Niezmiernie ważne jest poszukiwanie i poznawanie tradycyjnych potraw, które są podstawą kuchni narodowych. Mogą nam one powiedzieć wiele o ludziach, którzy spożywają je obecnie, a także o tych, którzy przyrządzali je od wieków. Te tradycyjne potrawy stanowią symbol danego państwa i są jego znakiem rozpoznawczym, toteż nie wolno nam o nich zapominać i należy je kultywować?.
Maria Szustakowska-Chojnacka jest również Autorką książek: ?Nasze zdrowie a składniki odżywcze? i ?100 roślin w Twojej kuchni?.
Książka "Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej" - Maria Szustakowska-Chojnacka - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 238 stron i została wydana w 2013 r.