Tytuł książki:
Sztuka konserwacji i restauracji / The Art. Of Conservation and Restoration
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Rzeczpospolita S.A. |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 336 s. |
Wymiar: | 172x245 mm |
EAN: | 9788360192467 |
ISBN: | 978-83-6019-246-7 |
Data: | 2009-05-18 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Materiały z konferencji naukowej, zorganizowanej z okazji stulecia urodzin włoskiego teoretyka konserwacji w ramach projektu Unii Europejskiej Kultura 2000. Zebrane tu materiały dają możliwość pogłębienia wiedzy na temat ochrony zabytków, a jednocześnie przypominają podstawy zasad opieki nad zabytkami, odpowiadają na trudne, ale i zasadnicze pytanie: co, dlaczego i jak poddajemy konserwacji i restauracji.
Książka "Sztuka konserwacji i restauracji / The Art. Of Conservation and Restoration" - oprawa twarda - Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.. Książka posiada 336 stron i została wydana w 2007 r.