Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 160x200 mm |
EAN: | 9788373199231 |
ISBN: | 83-7319-923-3 |
Data: | 2006-11-14 |
Opis książki:
Sznycle na obiad? Nieważne, czy z patelni, z piekarnika, smażone w kawałkach, nabite na patyk czy nadziewane - sznycle w każdej postaci stanowią kulinarny hit! Lubimy je w postaci klasycznej, a także w chrupiącej panierce. A może preferujemy przyprawione egzotycznie lub na modłę kuchni śródziemnomorskiej? W tej książce znajduje się wszystko. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Ponad 100 przepisów kuchni narodowej i międzynarodowej, klasycznych i nowatorskich. Najlepsze rady i pomysły na temat krojenia mięsa, panierowania i nadziewania. Ponadto błyskawiczne przepisy na korzenne marynaty i wykwintne sosy. Wiele przepisów na smakowite dodatki.
Książka "Sznycle i szaszłyki" - Margit Prebst - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2006 r.