pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Szkoła wędzenia

Autor książki:

Zbigniew Prokopczuk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788377071281
ISBN: 978-83-7707-128-1
Data: 2012-04-10
Cena wydawcy: 19.24 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Przekonaj się, że ryby lub wędliny z przydomowej wędzarni są nie lada specjałem, a samo wędzenie to przyjemny sposób spędzania wolnego czasu.

Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie - jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności.

Znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby - m.in. baleron, polędwicę, szynkę, golonkę, półgęski, łososia, karpia i pstrąga - a także receptury na dania z wędzonek lub z ich dodatkiem.

Książka "Szkoła wędzenia" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.