Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788377071281 |
ISBN: | 978-83-7707-128-1 |
Data: | 2012-04-10 |
Cena wydawcy: 19.24 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Przekonaj się, że ryby lub wędliny z przydomowej wędzarni są nie lada specjałem, a samo wędzenie to przyjemny sposób spędzania wolnego czasu.Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie - jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności.
Znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby - m.in. baleron, polędwicę, szynkę, golonkę, półgęski, łososia, karpia i pstrąga - a także receptury na dania z wędzonek lub z ich dodatkiem.
Książka "Szkoła wędzenia" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.