Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 230x280 mm |
EAN: | 9788381447928 |
ISBN: | 978-83-8144-792-8 |
Data: | 2024-03-05 |
Opis książki:
W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka. Odbiorcy: - osoby, które uwielbiają wszelkiego rodzaju pieczywo - wszyscy, którzy chcą poznać techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych wypieków piekarniczych - a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów na: domowe rogaliki, ciabatty, brioszki czy bagietki, aż po różnego rodzaju chleby Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: - zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu - wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami - dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami - zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa
Książka "Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze. Le Cordon Bleu" - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2024 r. Cena 71.90 zł. Zapraszamy na zakupy!