Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Weltbild, Świat Książki |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 180x240 mm |
EAN: | 9788325804527 |
ISBN: | 978-83-258-0452-7 |
Data: | 2011-05-30 |
Opis książki:
Czy można upiec sernik lepszy od sernika mamy? Albo ciasto orzechowe smaczniejsze od orzechowca babci? Jak zaskoczyć i mamę, i babcię doskonałą, soczystą tartą jabłkową własnego wypieku? Szkoła pieczenia jest dla wszystkich, którzy od początku przygody z pieczeniem chcą robić to dobrze. W podręczniku Dr. Oetkera obok klasycznego jabłecznika, babki piaskowej i placka drożdżowego są też przepisy na pikantne śniadaniowe muffinki, precelki i bułeczki - z kminkiem, pomidorami i mozzarellą, nadzieniem twarogowym... Każdy z 80 przepisów został wielokrotnie sprawdzony w kuchni Dr. Oetkera. Kolorowe zdjęcia (jest ich ponad 400) będą pomocą dla początkujących oraz inspiracją dla zaawansowanych.
Książka "Szkoła pieczenia" - Dr Oetker - oprawa twarda - Wydawnictwo Weltbild, Świat Książki. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2011 r.