Szkoła pieczenia
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 156 s. |
Wymiar: | 175x245 mm |
EAN: | 9788379436170 |
ISBN: | 978-83-7943-617-0 |
Data: | 2014-03-10 |
Opis książki:
Czy uda mi się upiec sernik lepszy od sernika mojej mamy Albo ciasto orzechowe smaczniejsze od orzechowca babci Najchętniej zaskoczyłabym obie doskonałą soczystą tartą jabłkową własnego wypieku Szkoła pieczenia jest przeznaczona dla wszystkich którzy od początku swojej przygody z pieczeniem chcą robić to dobrze. Nie trzeba od razu porywać się na wymyślne i skomplikowane ciasta proste smaczne całkiem zwyczajne przysmaki - słodkie lub pikantne - również sprawią wiele uciechy rodzinie i znajomym. W podręczniku Dr. Oetkera obok klasycznego jabłecznika babki piaskowej czy placka drożdżowego są też przepisy na pikantne śniadaniowe muffinki precelki i bułeczki. Starannie opracowana ze sprawdzonymi przepisami opisująca krok po kroku wszystkie czynności zilustrowana ponad 400 zdjęciami Szkoła pieczenia to niezbędny podręcznik sztuki kulinarnej zarówno dla początkujących jak i bardziej zaawansowanych.
Książka "Szkoła pieczenia" - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 156 stron i została wydana w 2014 r.