pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 512 s.
Wymiar: 230x280 mm
EAN: 9788381440400
ISBN: 978-83-8144-040-0
Data: 2019-10-30
72.70 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni.

Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

Książka "Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku" - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 512 stron i została wydana w 2019 r. Cena 72.70 zł. Zapraszamy na zakupy!