Tytuł książki:
Szczypta smaku... Indie
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wega Delbana Polska |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 190x200 mm |
EAN: | 9788389673091 |
ISBN: | 83-8967-309-6 |
Data: | 2009-02-03 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka ożywia bogatą kuchnię państwa słynącego ze swej kulinarnej różnorodności. Zebrane tu przepisy pochodzą z całych Indii, a więc można znaleźć tandoori - specjalność Pendżabu, dania z dworu Mogołów, takie jak korma i kofta, czy też niezwykle oryginalne buddyjskie i hinduskie dania wegetariańskie.
Oprócz przepisów w książce zamieszczono także informacje na temat najważniejszych składników kuchni indyjskiej, takich jak masala - mieszanka przypraw, rośliny strączkowe, chutney.
Przepisy podane w tej książce pomogą odkryć sekrety koloru, smaku i aromatu kuchni indyjskiej.
Książka "Szczypta smaku... Indie" - oprawa miękka - Wydawnictwo Wega Delbana Polska. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2000 r.