pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Szczypta smaku... Indie

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wega Delbana Polska
Rok wyd.: 2000
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 190x200 mm
EAN: 9788389673091
ISBN: 83-8967-309-6
Data: 2009-02-03
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ożywia bogatą kuchnię państwa słynącego ze swej kulinarnej różnorodności. Zebrane tu przepisy pochodzą z całych Indii, a więc można znaleźć tandoori - specjalność Pendżabu, dania z dworu Mogołów, takie jak korma i kofta, czy też niezwykle oryginalne buddyjskie i hinduskie dania wegetariańskie.
Oprócz przepisów w książce zamieszczono także informacje na temat najważniejszych składników kuchni indyjskiej, takich jak masala - mieszanka przypraw, rośliny strączkowe, chutney.
Przepisy podane w tej książce pomogą odkryć sekrety koloru, smaku i aromatu kuchni indyjskiej.

Książka "Szczypta smaku... Indie" - oprawa miękka - Wydawnictwo Wega Delbana Polska. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2000 r.