pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce

Autor książki:

Joanna Smoluk-Sikorska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Difin
Rok wyd.: 2021
Oprawa: miękka
Ilość stron: 136 s.
EAN: 9788366491854
ISBN: 978-83-6649-185-4
Data: 2021-07-09
43.37 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności. Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.

Książka "Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce" - Joanna Smoluk-Sikorska - oprawa miękka - Wydawnictwo Difin. Książka posiada 136 stron i została wydana w 2021 r. Cena 43.37 zł. Zapraszamy na zakupy!