Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788328050273 |
ISBN: | 978-83-2805-027-3 |
Data: | 2018-10-30 |
Opis książki:
Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy - począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne - proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości - tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i najtańsze.
Książka "Szafran mięta i kardamon" - Samar Khanafer - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2018 r.