Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788324085101 |
ISBN: | 978-83-2408-510-1 |
Data: | 2023-11-07 |
Opis książki:
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora. Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich. Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią. W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy. Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
Książka "Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania" - Marc Grossman - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2023 r. Cena 30.57 zł. Zapraszamy na zakupy!