Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 156 s. |
Wymiar: | 1115x1900 mm |
EAN: | 9788381035989 |
ISBN: | 978-83-8103-598-9 |
Data: | 2021-06-08 |
Opis książki:
Sycylia Skąd się wzięły czarne plaże? Jak przygotować się do wycieczki na Etnę? Co zjeść w locie? Jak uratować żółwia? Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach. Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy. Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami
Książka "Sycylia. Pascal Lajt" - Dominika Friedrich - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 156 stron i została wydana w 2021 r. Cena 18.64 zł. Zapraszamy na zakupy!