pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sycylia. Pascal Lajt

Autor książki:

Dominika Friedrich

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2021
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 156 s.
Wymiar: 1115x1900 mm
EAN: 9788381035989
ISBN: 978-83-8103-598-9
Data: 2021-06-08
18.64 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Opis książki:

Sycylia Skąd się wzięły czarne plaże? Jak przygotować się do wycieczki na Etnę? Co zjeść w locie? Jak uratować żółwia? Na mapie gastronomicznej Sycylii street food zajmuje szczególne miejsce. Wpisuje się w tradycję regionu, będąc alternatywą dla długich posiłków zarówno dla mieszkańców, jak i turystów odwiedzających tę część Włoch. Warto tu skorzystać z bogatej oferty pranzetti volanti (posiłków w locie) i stołować się na ulicy, w licznych rosticceriach, lokalach przy kioskach czy w smażalniach. Il cibo nelle mani to jedzenie na wynos w doskonałym wydaniu i wybornej oprawie. Wizytówką sycylijskiego street foodu jest pane con panele. Panelle to tradycyjne palermitańskie placuszki z mąki z ciecierzycy, smażone na oczach klientów, które można włożyć do świeżej bułki posypanej sezamem. W ofercie nie brakuje oczywiście najróżniejszych odmian pizzy oraz innych przysmaków serwowanych na zimno i ciepło o każdej porze dnia i nocy. Dominika Friedrich, autorka przewodnika oraz bloga Sycylia bocznymi drogami

Książka "Sycylia. Pascal Lajt" - Dominika Friedrich - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 156 stron i została wydana w 2021 r. Cena 18.64 zł. Zapraszamy na zakupy!