Suwała, Baron i inni
Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Dwie Siostry |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 330 s. |
Wymiar: | 220x280 mm |
EAN: | 9788363696757 |
ISBN: | 978-83-6369-675-7 |
Data: | 2015-11-26 |
Opis książki:
Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!
Ozory wołowe z remulada, z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe z paprykową zasmażką? To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44.
Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym - ogórkowy gin i rabarbarowe mohito.
Razem to 100 smakowitych przepisów - prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.
Książka "Suwała, Baron i inni" - Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak - oprawa twarda - Wydawnictwo Dwie Siostry. Książka posiada 330 stron i została wydana w 2015 r.