pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Suwała, Baron i inni

Dane szczegółowe:
Wydawca: Dwie Siostry
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 330 s.
Wymiar: 220x280 mm
EAN: 9788363696757
ISBN: 978-83-6369-675-7
Data: 2015-11-26
Cena wydawcy: 79.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Tego jeszcze nie było: męskie gotowanie w wydaniu Dwóch Sióstr!
Ozory wołowe z remulada, z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe z paprykową zasmażką? To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44.

Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym - ogórkowy gin i rabarbarowe mohito.

Razem to 100 smakowitych przepisów - prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.

Książka "Suwała, Baron i inni" - Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak - oprawa twarda - Wydawnictwo Dwie Siostry. Książka posiada 330 stron i została wydana w 2015 r.