Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 120x150 mm |
EAN: | 9788377083345 |
ISBN: | 978-83-7708-334-5 |
Data: | 2011-01-21 |
Opis książki:
Sushi to coś więcej niż surowa ryba połączona z ryżem. Jest to jeden z najbardziej eleganckich i stylowych elementów japońskiej sztuki kulinarnej. Ryż można tu wykorzystać na wiele sposobów komponując go z surową gotowana i smażoną rybą mięsem jajkami serem i wszelkiego rodzaju warzywami. Sushi ma zadowalać nie tylko podniebienie ale i cieszyć oko smakosza a wygląd potrawy jest w kuchni japońskiej równie ważny jak jej smak. Warto nauczyć się przygotowywania różnych rodzajów sushi aby móc wyczarować wspaniałe dania na każda okazję i zaimponować gościom oraz domownikom kunsztem i fantazją kulinarną czerpiąc z niezwykłego zbioru przypisów przedstawionych w tej książce.
Książka "Sushi. Ponad 100 wspaniałych przepisów" - Terry Jeavons - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2010 r.