Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 195x245 mm |
EAN: | 9788379710416 |
ISBN: | 978-83-7971-041-6 |
Data: | 2015-03-09 |
Opis książki:
Szkoła gotowania krok po kroku.
Jak przygotować oryginalne sushi, kugel, chili con carne czy guacamole? Jak upiec tradycyjne apple pie czy brownies?
W tej książce znajdują się receptury opracowane przez szefów kuchni z różnych zakątków całego świata. Każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Preferujesz konkretne smaki, szukałeś przepisu na potrawę, której skosztowałeś podczas ostatniego urlopu? Publikacja w prosty, przystępny sposób pomoże Ci krok po kroku przyrządzić we własnej kuchni poszczególne, nietypowe dania. Sprawdzone w redakcyjnej kuchni przepisy pozwolą na zorganizowanie etnicznego wieczoru dla przyjaciół i z pewnością zachwycą również Twoich gości.
Publikacja podzielona została na dwie części. Pierwsza z nich to swoista szkoła gotowania - świetne rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki. Na pewno okaże się pomocna także dla osób bardziej zaawansowanych kulinarnie, ale dotychczas obawiających
się przygotowywania bardziej wyrafinowanych potraw z różnych stron świata. W drugiej części znajdziemy dodatkowy zbiór przepisów przypisanych do poszczególnych kontynentów.
Książka "Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata" - oprawa miękka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2015 r.