Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 80 s. |
EAN: | 9788381515054 |
ISBN: | 978-83-8151-505-4 |
Data: | 2021-07-06 |
Opis książki:
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi? przekąski zawinięte w wodorosty? małe zielone łódeczki i wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
- niezbędne narzędzia kuchenne
- podstawowe składniki sushi
- sposoby przygotowywania ryżu
- filetowanie i krojenie ryb,
- przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
- techniki rolowania sushi,
- ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi
Książka "Sushi" - Masakazu Hori, Kazu Takahashi - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 80 stron i została wydana w 2021 r.