Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 190x220 mm |
EAN: | 9788377580424 |
ISBN: | 978-83-7758-042-4 |
Data: | 2011-07-19 |
Opis książki:
Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii. Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.
Książka "Sushi" - Emi Kazuko - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2011 r.