podręcznik:
Surowce zwierzęce. Ocena i wykorzystanie
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 512 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788309017837 |
ISBN: | 978-83-0901-783-7 |
Data: | 2010-05-20 |
Cena wydawcy: 50.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Podręcznik akademicki przeznaczony w głównej mierze dla studentów kierunków zootechnicznego, towaroznawstwa, technologii żywności i żywienia człowieka. Książka zawiera 11 podstawowych rozdziałów, w których omówiono wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół. Uwzględniono w niej również nowe, wykorzystywane obecnie metody oceny jakości surowców i produktów zwierzęcych oraz akty prawne regulujące produkcję żywności pochodzenia zwierzęcego, a obowiązujące w Polsce po 1 maja 2004 r.
Książka "Surowce zwierzęce. Ocena i wykorzystanie" - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 512 stron i została wydana w 2010 r.