Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 136 s. |
Wymiar: | 148x210 mm |
EAN: | 9788372710413 |
ISBN: | 83-7271-041-4 |
ISSN: | 0239-6025 |
Data: | 2001-01-28 |
Cena wydawcy: 17.14 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Celem monografii jest scharakteryzowanie źródeł migracji zanieczyszczeń do żywności, zarówno w trakcie jej produkcji, jak też przetwarzania, magazynowania i transportu. Autorka wyraża nadzieję, że publikacja wyjaśni czytelnikom uwarunkowania produkcji ekologicznej żywności, wskaże, jak rozpoznać produkty zdrowe i czyste ekologicznie, podpowie, jak wybrać bezpieczne opakowania artykułów spożywczych, wreszcie wpłynie na podniesienie świadomości ekologicznej konsumentów.
Książka "Substancje obce w żywności. Żywność bezpieczna" - Wiktoria Sobczyk - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie.