pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Substancje obce w żywności. Żywność bezpieczna

Autor książki:

Wiktoria Sobczyk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
Oprawa: miękka
Ilość stron: 136 s.
Wymiar: 148x210 mm
EAN: 9788372710413
ISBN: 83-7271-041-4
ISSN: 0239-6025
Data:2001-01-28
Cena wydawcy: 17.14 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Celem monografii jest scharakteryzowanie źródeł migracji zanieczyszczeń do żywności, zarówno w trakcie jej produkcji, jak też przetwarzania, magazynowania i transportu. Autorka wyraża nadzieję, że publikacja wyjaśni czytelnikom uwarunkowania produkcji ekologicznej żywności, wskaże, jak rozpoznać produkty zdrowe i czyste ekologicznie, podpowie, jak wybrać bezpieczne opakowania artykułów spożywczych, wreszcie wpłynie na podniesienie świadomości ekologicznej konsumentów.

Książka "Substancje obce w żywności. Żywność bezpieczna" - Wiktoria Sobczyk - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie.