Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Edgard |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 216 s. |
Wymiar: | 205x272 mm |
EAN: | 9788377887776 |
ISBN: | 978-83-7788-777-6 |
Data: | 2016-08-16 |
Opis książki:
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski Bloger Chef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!
Książka "Strączki" - Maria Banach - oprawa twarda - Wydawnictwo Edgard. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2016 r.