Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Scientifica |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 114 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788393652723 |
ISBN: | 978-83-9365-272-3 |
Data: | 2015-08-05 |
Opis książki:
Przykładowe zagadnienia poruszone w książce: Definicje i określenia; Wytyczne Rady Europy; Ocena stanu odżywienia; Ocena zapotrzebowania na składniki odżywcze; Zespół Leczenia Żywieniowego; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w szpitalu; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece długoterminowej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w opiece paliatywnej; Żywienie dojelitowe i pozajelitowe w domu pacjenta; Leczenie żywieniowe u dzieci, w chirurgii i intensywnej terapii; Zasady wytwarzania centralnego dostępu żylnego, postępowania w dostępem do przewodu pokarmowego, z obwodowym i centralnym dostępem żylnym; Przygotowanie mieszanin do żywienia pozajelitowego; Postępowanie w powikłaniach; Podstawy prawne i dokumentacja leczenia żywieniowego.
Książka "Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego" - oprawa miękka - Wydawnictwo Scientifica. Książka posiada 114 stron i została wydana w 2014 r.