pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Śródziemnomorskie przysmaki. Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 190x235 mm
EAN: 9788377071960
ISBN: 978-83-7707-196-0
Data: 2018-08-07
Cena wydawcy: 39.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu - wiele z nich podbiło cały świat, jak pizza, spaghetti, sałatka grecka. Coraz większą popularnością cieszą się także hummusy i dania na bazie kasz kuskus i bulgur - charakterystyczne dla krajów Afryki ółnocnej. Ta książka jest jak wspomnienie słonecznych wakacji w Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Przypomni wam smak greckich specjałów: musaki, gyrosu i tzatziki, włoskich deserów: panna cotty i tiramisu, hiszpańskiej paelli i gazpacho.

Książka "Śródziemnomorskie przysmaki. Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery" - oprawa miękka - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2018 r.