Śródziemnomorskie przysmaki. Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 190x235 mm |
EAN: | 9788377071960 |
ISBN: | 978-83-7707-196-0 |
Data: | 2018-08-07 |
Opis książki:
Kuchnia śródziemnomorska to kwintesencja zdrowia i smaku. Dzięki oliwie, oliwkom i morskim rybom dostarcza zalecanych przez dietetyków nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Królują w niej świeże warzywa, znakomite sery i jogurty oraz aromatyczne zioła, jak bazylia, oregano czy rozmaryn. Przysmaki, z których słynie region Morza Śródziemnego, są proste w wykonaniu - wiele z nich podbiło cały świat, jak pizza, spaghetti, sałatka grecka. Coraz większą popularnością cieszą się także hummusy i dania na bazie kasz kuskus i bulgur - charakterystyczne dla krajów Afryki ółnocnej. Ta książka jest jak wspomnienie słonecznych wakacji w Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Przypomni wam smak greckich specjałów: musaki, gyrosu i tzatziki, włoskich deserów: panna cotty i tiramisu, hiszpańskiej paelli i gazpacho.
Książka "Śródziemnomorskie przysmaki. Pasty, oliwa, ryby, pomidory, desery" - oprawa miękka - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2018 r.