Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Szkoła ponadgimnazjalna. Technologia gastronimiczna. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych cz. 1
Anna Kmiołek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 344 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302135880 |
ISBN: | 978-83-0213-588-0 |
Data: | 2013-09-17 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.
Podręcznik „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Szkoła ponadgimnazjalna. Technologia gastronimiczna. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych cz. 1” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 85.97 zł. Zapraszamy na zakupy!