Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 207x146 mm |
EAN: | 9788377070673 |
ISBN: | 978-83-7707-067-3 |
Data: | 2011-08-12 |
Opis książki:
Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy. Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników. Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu np. greckie tzatziki czy włoskie pesto. Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.
Książka "Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r.