Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | EDIPRESSE POLSKA |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 416 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788381172899 |
ISBN: | 978-83-8117-289-9 |
Data: | 2018-01-19 |
Opis książki:
W Indiach na śniadanie jem placek z gorącą ciecierzycą w sosie curry, w Kolumbii - świeżo upieczony pieróg ze szpinakiem, w Bhutanie - czerwony himalajski ryż i słoną herbatę z masłem jaka, w Meksyku i Gwatemali - tortillę z nadzieniem z czarnej fasoli, w Kenii - pikantny gulasz z warzyw z soczewicą, w dżungli amazońskiej - kaszę z manioku i gotowane owoce palmowe, na Seszelach - owoce drzewa chlebowego (smakują jak kasztany),
na Zanzibarze - frytki z warzywnych bananów, w Indonezji - ryż z kiełkami polany sosem z orzeszków ziemnych, w domu - mam własny przepis na domowe muesli!
Tradycyjne śniadania w ponad pięćdziesięciu krajach świata! Od Argentyny i Australii przez Anglię, Brazylię, Egipt, Indie, Japonię, Kolumbię, Mauritius, Mongolię i Meksyk aż po Paragwaj, Peru, Sri Lankę, Tanzanię, Turcję, Tybet i Zanzibar.
DODATKOWO: Ponad 80 autorskich przepisów na śniadania z kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy quinoa, brązowego i czerwonego ryżu, placki śniadaniowe, zdrowe ciastka śniadaniowe, domowe muesli i owsianki.
Książka "Śniadania świata" - Beata Pawlikowska - oprawa miękka - Wydawnictwo EDIPRESSE POLSKA. Książka posiada 416 stron i została wydana w 2018 r.